Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Σίμος Κεδίκογλου: «Τεράστια τα προβλήματα από το κλείσιμο του Πρακτορείου ΔΕΔΔΗΕ στη Λίμνη


Τα σοβαρά προβλήματα που συνεπάγεται το κλείσιμο του Πρακτορείου ΔΕΔΔΗΕ στη Λίμνη  και η μεταφορά του στην Ιστιαία επισημαίνει ο Σίμος Κεδίκογλου με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη.

 Η ερώτηση έχει ως εξής:
«Σε οριστικό κλείσιμο οδήγησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το πρακτορείο του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) στη Λίμνη μετά από σαράντα και πλέον χρόνια λειτουργίας. Το Τεχνικό Κλιμάκιο όχι μόνο δεν έπρεπε να κλείσει αντιθέτως ήταν αναγκαίο να ενισχυθεί και να στελεχωθεί προκειμένου να συνεχίσει την αποτελεσματική λειτουργία του, καθώς εξυπηρετούσε μεγάλο αριθμό πολιτών και επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής, που είναι δύσκολο να εξυπηρετηθούν άμεσα μετά και τη μεταφορά του στην Ιστιαία.
Συγκεκριμένα, το εν λόγω πρακτορείο κάλυπτε τις ανάγκες περισσοτέρων των 11.000 καταναλωτών σε μία έκταση περίπου 584.72 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ τα χωριά που έπρεπε να επισκεφθεί το τεχνικό κλιμάκιο βρίσκονται σε ορεινές και δύσβατες περιοχές. Αυτό σημαίνει, ότι θα υπάρξουν δυσλειτουργίες από τη στιγμή, που οι υπάλληλοι στην Ιστιαία δεν γνωρίζουν τα δίκτυά τους, οπότε και είναι δεδομένες οι καθυστερήσεις στην αποκατάσταση τυχόν βλαβών, επανασυνδέσεων, νέων ηλεκτροδοτήσεων και συντηρήσεων των δικτύων.
Επιπλέον, η αυξημένη κατανάλωση καυσίμων των οχημάτων της Υπηρεσίας για μεγάλες διαδρομές από Ιστιαία έως τα χωριά της Λίμνης και του Μαντουδίου υπερβαίνουν το κόστος λειτουργίας του πρακτορείου στη Λίμνη. Δεν υπάρχει δηλαδή καμία «οικονομία κλίμακας» από την κατάργηση του παραρτήματος. Αντίθετα, αυξάνεται το κόστος για το ΔΕΔΔΗΕ.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες θα προβείτεγια την ανάκληση της απόφασης του Δ.Σ του ΔΕΔΔΗΕ για το κλείσιμο του πρακτορείου στη Λίμνη δεδομένων των προβλημάτων που αυτή συνεπάγεται;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου