Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Βασίλης Καθαροσπόρης: «Τεχνηέντως οι ιθύνοντες έκρυψαν την μεταφορά μεταναστών στον Μαλακώντα από τους πολίτες»


Κρούσεις  και έντονες διαμαρτυρίες από κάτοικους του Βασιλικού, του Μαλακώντα, αλλά και της Ερέτριας δέχθηκε το Σάββατο το απόγευμα ,ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων, Βασίλης Καθαροσπόρης.  Οι κάτοικοι κατήγγειλαν στον υποψήφιο Δήμαρχο, πως πούλμαν με μετανάστες και πρόσφυγες κατέφθασαν σε ξενοδοχειακό κατάλυμα της περιοχής, όπου και θα διαμείνουν για άγνωστο χρονικό διάστημα οι μετανάστες. Σημείο αιχμής για τους κατοίκους αποτέλεσε η μη ενημέρωση τους για το γεγονός.

Ο Βασίλης Καθαροσπόρης, ύστερα από τα παράπονα και διαμαρτυρίες των κατοίκων προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες επιβεβαιώνοντας τη μεταφορά  με σκοπό την εγκατάσταση των μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή. «Με θλίψη αλλά και αγανάκτηση διαπίστωσα, πως  τα λεγόμενα των φίλων και συμπολιτών μου για μη ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία εγκατάστασης προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής του Μαλακώντα δεν αποτελούν ράδιο αρβύλα. Οι τοπικές κοινωνίες είναι ανοιχτές και έχουν άποψη. Με τη σειρά μου καταγγέλλω τους ιθύνοντες που δεν φρόντισαν για τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος αναλογιζόμενος τις ανησυχίες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Παράλληλα, έθεσε ακόμη ένα ζήτημα στο τραπέζι, αυτό των συνθηκών διαβίωσης και εγκατάστασης των μεταναστών και προσφύγων και των οικογενειών τους. Εκτός της τοπικής κοινωνίας, που έχει σαφώς φωνή και γνώμη πρέπει να αναλογιστούμε ως κοινωνία και τις ευθύνες μας απέναντι στις ανάγκες, που έχουν προκύψει από την έξαρση του προσφυγικού  τόνισε ο Βασίλης Καθαροσπόρης. «Παραμονές Χριστουγέννων και δεκάδες οικογένειες για ακόμη μία φορά  καλούνται να ζουν σαν σε νομάδες σε καραβάνι. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ταλαιπωρημένοι και επιζητούν ένα  υγιές αύριο. Δεν είναι λύση για κανένα η προσωρινή μίσθωση καταλυμάτων. Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να βρούμε πραγματικές λύσεις» υπογράμμισε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος.
Τέλος, δεσμεύτηκε σε όλους τους  πολίτες που θέλησαν να ενημερωθούν ή να ζητήσουν βοήθεια από τον ίδιο, πως θα σταθεί στο πλευρό τους προσπαθώντας σήμερα κιόλας  να κινήσει τις διαδικασίες ενημέρωσης τους από τους ιθύνοντες, που τεχνηέντως κωφεύουν απέναντι στις ευθύνες τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου