Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΙΜΙΚΟΣ. Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ


Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ καταγγέλλει την ανάλγητη εργοδοσία της  επιχείρησης ΜΙΜΙΚΟΣ ΑΕ για τις ομαδικές απολύσεις που έκανε, επιλέγοντας μάλιστα τις  παραμονές των γιορτών!!!

  Σε μια σύγχρονη μονάδα με πανελλήνια εμβέλεια και εξαγωγικές δυνατότητες, που χτίστηκε με τον ιδρώτα των εργαζόμενων και τις δύσκολες ώρες στηρίχθηκε οικονομικά από την ΑΤΕ (δηλαδή από τα χρήματα του Ελληνικού λαού) ο Όμιλος Φιλίππου εφαρμόζει με τον πιο σκληρό τρόπο τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας μέχρι λιποθυμίας, μειώσεις μισθών και απολύσεις.
  Η εργοδοσία αξιοποιώντας μνημονικούς Νόμους  που ούτε η σημερινή Κυβέρνηση δεν άγγιξε, τρομοκρατεί τους εργαζόμενους με τις απολύσεις αντιμετωπίζοντας τους σαν εξαρτήματα μηχανών με ημερομηνία λήξης της αρεσκείας της. Λησμονεί όμως ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των κερδών της προέρχεται από τις μειώσεις των μισθών των εργαζομένων που πετάει στο δρόμο και στην ανεργία και ότι όλες οι δανειοδοτήσεις της από το Τραπεζικό σύστημα, είναι χρήματα δικά μας που μας έκλεψαν και ακόμα πληρώνουμε  με τις συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις των Τραπεζών.
   Δεν μπορεί να επικαλείται ότι δεν πάνε καλά οι δουλειές (γιατί όποτε πάνε δεν μοιραζόμαστε τα κέρδη) εφαρμόζοντας την τακτική των τραπεζιτών τα κέρδη δικά μας αλλά οι ζημιές δικές σας. Με τέτοιους όρους γινόμαστε όλοι επιχειρηματίες.
   Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ .ΕΥΒΟΙΑΣ θα αξιοποιήσει όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ζητώντας  εκτός από την άμεση  ανάκληση των απολύσεων,  να δοθούν εξηγήσεις από την εργοδοσία για αυτή την απαράδεκτη τακτική. Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας ,το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ,τους Βουλευτές του Νομού μας τον Περιφερειάρχη  Στερεάς   Ελλάδας  και τους Δημάρχους Χαλκιδέων και ΔιρφύωνΜεσσαπίων να πράξουν τα αυτονόητα.
  Τους  διαμηνύουμε ότι οι απολυμένοι αλλά και οι άλλοι εργαζόμενοι της εταιρίας ΜΙΜΙΚΟΣ δεν είναι μόνοι αλλά έχουν δίπλα τους εκτός από την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και τα Σωματεία, το σύνολο των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής μας. Ο Όμιλος Φιλίππου αν δεν ανακαλέσει τις απαράδεκτες απολύσεις, πέραν των άλλων,  σύντομα θα αισθανθεί τις επιπτώσεις τους, γιατί οι εργαζόμενοι εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους  δεν αγοράζουν προϊόντα από κακούς εργοδότες.    Η αλληλεγγύη μας στους απολυμένους θα είναι οργανωμένη  και θα δώσουμε μάχη όχι μόνο για την ανάκληση των απολύσεων αλλά και για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας με υγιεινή και ασφάλεια, αξιοπρεπή μισθό σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, συλλογικές συμβάσεις, εξάλειψη της μαύρης εργασίας και επαναφορά όλων των κατακτήσεων που ο ευνουχισμός τους οδήγησε στον εργασιακό Μεσαίωνα που βιώνουμε. Είναι χρέος του  Εργατικού Κινήματος σε όσους αγωνίστηκαν  και έχυσαν το αίμα τους  για αυτά αλλά και χρέος στα παιδιά μας  να ζήσουν με αξιοπρέπεια, σταθερή δουλειά και ικανοποιητικές αμοιβές
                                               ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ                                           ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΛΕΒΑΚΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου