Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ Βάλανε στον ΤΑΙΠΕΔ το λιμάνι της Χαλκίδας!!

Ενα δημοσίευμα της REALNEWS το οποίο φιλοφενεί συνέντευξη του υπ. Ναυτιλιας Φώτη Κουβέλη δημιουργεί νέα δεδομένα για τον εμπορευματικό λιμένα της Χαλκίδας, αφού από την λίστα του ΤΑΙΠΕΔ βγήκε η Ραφήνα και εμφανίστηκε το λιμάνι της Χαλκίδας!!

Στην συνέντευξη του ο Υπουργός λέει επί λέξη:"
Σε συνέντευξή του στη Realnews ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι «πολυνησία, με μεγάλες δυνατότητες». Όπως εξηγεί ο κ. Κουβέλης έως το τέλος Δεκεμβρίου ή στις αρχές Ιανουαρίου, θα ολοκληρωθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή για τις υποπαραχωρήσεις στα λιμάνια.
Βάσει συγκεκριμένου σχεδιασμού, αναφέρει, θα υπάρξουν δημόσιοι διεθνείς διαγωνισμοί για επιμέρους επενδύσεις στα διάφορα λιμάνια, ανάλογα με το τι προσφέρει το καθένα, όπως κρουαζιέρα, εμπορικό έργο, υγροποιημένο αέριο αλλά και άλλου περιεχομένου επενδύσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος επενδυτών από πάρα πολλές πλευρές.
Μιλάμε για δέκα λιμάνια: Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Λαυρίου, Πάτρας, Χαλκίδας και Κέρκυρας.
«Πρόκειται για επενδύσεις σημαντικού αναπτυξιακού χαρακτήρα για τη χώρα» τονίζει.

Ακόμη σε άλλο δημοσίευμα της Οικονομικής Καθημερινής εμφανίζεται το Λιμάνι της Χαλκίδας στην "δεκάδα του ΤΑΙΠΕΔ"!!

"Έως το τέλος Δεκεμβρίου, ίσως και αρχές Ιανουαρίου, θα ολοκληρωθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου που έχουμε καταθέσει στη Βουλή. Βάσει συγκεκριμένου σχεδιασμού, θα υπάρξουν δημόσιοι διεθνείς διαγωνισμοί για επιμέρους επενδύσεις στα διάφορα λιμάνια, ανάλογα με το τι προσφέρει το καθένα, όπως κρουαζιέρα, εμπορικό έργο, υγροποιημένο αέριο αλλά και άλλου περιεχομένου επενδύσεις. Υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος επενδυτών από πάρα πολλές πλευρές. Μιλάμε για δέκα λιμάνια: Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Λαυρίου, Πάτρας, Χαλκίδας και Κέρκυρας. Πρόκειται για επενδύσεις σημαντικού αναπτυξιακού χαρακτήρα για τη χώρα."

Εάν έχει συμβεί μιά τέτοια εξέλιξη τότε "υπάρχει σοβαρότατο θέμα με την χερσαία ζώνη λιμένα αφού ολόκληρο το MASTER PLAN θα καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων"!!
Μήπως κάποιος από τους κυβερνητικούς παράγοντες του νομού μπορεί να μας ενημερώσει τι συμβαίνει στο παρασκήνιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου