Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Καλά της κάνανε της ...Δασκάλας!!

Απολύθηκε δασκάλα στο Νιού Τζέρσεϋ της Νέας Υόρκης διότι η μαλακισμένη είπε σε ανήλικα παιδιά πώς δεν υπάρχει κανένας αϊ- Βασίλης. Καλώς την σουτάρανε. Ποιος της έδωσε το δικαίωμα να λέει ο,τι της γουστάρει;

Βεβαίως δεν υπάρχει κανένας άγιος Βασίλης. Δεν υπήρξε ποτέ. Επειδή, όμως, τον έχουν ανάγκη, περισσότερο η πιτσιρικαρία οι μία ζωή στο παραμύθι άνθρωποι τον κατασκεύασαν. Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι όλες οι θρησκείες, όλοι οι λαοί, σ’ όλες τις εποχές, είχαν πλάσει με τη φαντασία τους δικό τους λατρεμένο άγιο που φέρνει δώρα στα παιδιά.
Λέμε για την δασκάλα η οποία σε εξάχρονα αγόρια και κορίτσια της πρώτης δημοτικού, «επιχείρησε να συνθλίψει τα όνειρα των παιδιών» όπως σχολίασε πατέρας μαθητή. Η παλαβιάρα δασκάλα είπε στην τάξη ότι «Οι γονείς σας αγοράζουν τα δώρα και τα βάζουν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δένδρο».
Τι έγινε; Οι γονείς παρηγόρησαν τα παιδιά τους, τα οποία πιστεύουν ότι υπάρχει ο ανύπαρκτος Βασίλης. Ο διευθυντής του σχολείου ζήτησε συγνώμη για τη συμπεριφορά της δασκάλας. Κι όλα αυτά γιατί; Να διατηρηθεί η «αθωότητα» των παιδιών και τούτες τις χρονιάρες μέρες να συνεχίσουν να πιστεύουν στο μπαλαμούτι του άγιου Βασίλη.
Ποιο είναι το θέμα; Όχι, βέβαια, αν υπάρχει η όχι ο παπούλης με τα δώρα. Το θέμα είναι ότι ο δάσκαλος δεν επιτρέπεται και πολύ σωστά να λέει την αλήθεια όταν η κοινωνία αρνείται την αλήθεια. Η κοινωνία προσλαμβάνει τον δάσκαλο, αυτή τον πληρώνει και δικαιολογημένα έχει την απαίτηση να διδάσκει ο,τι έχει προαποφασιστεί.
Άλλο τι θα υποστηρίξει ο δάσκαλος με άρθρο του σε εφημερίδα, σε εκπομπή τηλεοπτική. Η κοινωνία του δίνει την ελευθερία να πει όποια μαλακία θέλει. Το ίδιο να πει στη Βουλή ο καθένας ό,τι του κατέβει. Άλλο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου