Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Δυναμική κινητοποίηση και υποχώρηση του ΔΙΔΕ για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών


Έπειτα από τη δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 12/12 στη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εύβοιας, ο Διευθυντής κ. Κυριτσόπουλος «μαζεύτηκε», δίνοντας τελικά την άδεια για να γίνουν οι αρχαιρεσίες της ΕΛΜΕ, όπως πάντα εξυπηρετώντας και τις 3 περιοχές της νότιας, βόρειας και κεντρικής Εύβοιας.

Για την κατάληξη αυτή ήταν καθοριστική η συμβολή της ΑΣΕ που στηρίζει το ΠΑΜΕ, μετά την πίεση που άσκησε στο ΔΣ τις τελευταίες δύο εβδομάδες ώστε να αποφασίσει να παρέμβει στην πράξη και να σταματήσει τα σχέδια της διοίκησης για παρεμπόδιση των εκλογών και κατ’ επέκταση της συνδικαλιστικής δράσης. Τις ημέρες αυτές συζητήσαμε για τις εξελίξεις με τους συναδελφους στα σχολεία, ενημερώσαμε την ΟΛΜΕ, απαιτήσαμε από το ΝΤ ΑΔΕΔΥ να πάρει θέση, ζητήσαμε στήριξη από τα εργατικά σωματεία της περιοχής και ζητήσαμε να κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή, όπως και έγινε σήμερα.
Ταυτόχρονα, η στάση της ΔΑΚΕ απέναντι στη στάση του ΔΙΔΕ ήταν ας αφήσουμε τις εκλογές για τον Ιούνη, διευκολύνοντας και τη διοίκηση. Επίσης, η παράταξη ΣΕΡΑ τί στάση θα κρατούσε;  Η ΣΕΡΑ εκπροσωπείται στο ΔΣ από τον αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας! Προσπαθεί να επιτευγχθούν οι στόχοι της Διεύθυνσης από τη θέση του συνδικαλιστή!
Την ώρα που έπρεπε λοιπόν το ΔΣ να ασκήσει πίεση, η πλειοψηφία- Καθηγητές Εν Δράσει, ναι μεν αποδέχτηκαν τη γραπτή καταγγελία που συντάξαμε και καταθέσαμε, ναι μεν συμφώνησαν να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις μέχρι να δοθεί άδεια για τις αρχαιρεσίες από τον ΔΔΕ, όμως, την ίδια στιγμή υπονόμευσαν την ίδια την παράσταση διαμαρτυρίας επειδή μια μέρα νωρίτερα είχαν ήδη δημοσιεύσει ότι οι εκλογές αναβάλλονται ώσπου να δοθεί άδεια! Με ευθύνη όλων των άλλων παρατάξεων, το ΔΣ χθες πήγε στην κινητοποίηση χωρίς πρόταση, παρά την πρότασή μας να ορίσουμε από πριν τρεις ημερομηνίες 18, 19, 20/12 για τις εκλογές για την ερχόμενη εβδομάδα. Με αποτέλεσμα να έχουμε τελικά την άδεια και να μην έχουν οριστεί πότε θα διεξαχθούν!!! Από Γενάρη λένε!!!
Ζητάμε ξανά από το ΔΣ να πάρει σήμερα απόφαση να γίνουν οι αρχαιρεσίες την επόμενη εβδομάδα 18, 19, 20 Δεκέμβρη. Οι αιτιάσεις που ακούσαμε περί μικρής προεκλογικής περιόδου είναι αίολες γιατί οι συνάδελφοι έχουν πείρα και μπορούν να κρίνουν ποιούς θα στηρίξουν. Οι εξελίξεις αυτές ανέδειξαν ποιά δύναμη πρωτοστατεί υπερασπίζοντας τα δικαιώματά μας και πρέπει να αποτελούν κριτήριο ψήφου. Σας καλούμε να στηρίξετε τους συναδελφους που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Να ενισχύσετε με την ψήφο σας την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών -ΑΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου