Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Σε ισχύ το ευνοϊκό τιμολόγιο σύνδεσης ακινήτων με την αποχέτευση στον Δήμο Χαλκιδέων


Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου και τίθεται πλέον σε ισχύ, η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Χαλκίδας για καθιέρωση νέου – ευνοϊκού τιμολογίου στις συνδέσεις ακινήτων με το δίκτυο της αποχέτευσης.
 Σημειώνεται ότι η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα στις συνδέσεις ακινήτων με το δίκτυο της αποχέτευσης, λειτουργούσε αποτρεπτικά προς τους καταναλωτές και κυρίως στις περιοχές όπου υπήρχαν μεγάλα οικόπεδα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Δημοτική Κοινότητα Βασιλικού και στο υπάρχον κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης, μπορούν να γίνουν περίπου 2.500 συνδέσεις ακινήτων, αλλά μέχρι τώρα έγιναν μόνο 14. Βέβαια, η συγκεκριμένη απόφαση ισχύει για όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Χαλκιδέων. Ασφαλώς αποτρεπτικό ρόλο έχει παίξει και η δυσμενής οικονομική κατάσταση, που έχει επηρεάσει τα ελληνικά νοικοκυριά. Για τον λόγο αυτό υφίσταται άλλη απόφαση της ΔΕΥΑΧ, που δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αποπληρώνουν με δόσεις, τη σύνδεση με την αποχέτευση.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, σε μια περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, η Δημοτική Αρχή αναζητά συνεχώς τρόπους για να διευκολύνει τους δημότες. Στην προκειμένη περίπτωση, δήλωσε ο Δήμαρχος, δίνει ένα ισχυρό οικονομικό κίνητρο στους καταναλωτές να συνδέσουν τα ακίνητά τους με το δίκτυο αποχέτευσης, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου