Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εγκαινιάζει τον συμμετοχικό προϋπολογισμό


Την πρωτοπόρο διαδικτυακή πλατφόρμα του συμμετοχικού προϋπολογισμού, στο πλαίσιο της Έξυπνης Περιφέρειαςεγκαινίασε σήμερα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης που ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας.

 Πρόκειται για την πλατφόρμα που θα συνδεθεί με τη νέα, διαδραστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας, όπου όλοι οι πολίτες μπορούν να επιλέγουν ποιες δράσεις, από αυτές που προτείνει η Περιφέρεια, πρέπει να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν. Παράλληλα, κάθε πολίτης, έχει τη δυνατότητα να προτείνει δράσεις αλλά και να παρακολουθεί που πηγαίνουν τα χρήματά του.

Είναι ακόμη μία προσπάθεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως εξήγησε ο κ.Μπακογιάννης, να υπάρξει πλήρης διαφάνεια για τα οικονομικά της δεδομένα αλλά και για τον τρόπο που λειτουργεί. Δίνει επίσης την δυνατότητα σε όλες τις υπηρεσίες να έχουν εικόνα για τις άμεσες ανάγκες των πολιτών και την προτεραιότητα που πρέπει να δίνεται στις δράσεις της Περιφέρειας.

«Είναι ένας συνδετικός κρίκος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους πολίτες. Είναι ένας ζωντανός διάλογος που τίθεται στη βάση των αναγκών του πολίτη. Πρόκειται για τις πρωτοβουλίες εκείνες που επιτρέπουν στον κάτοικο, τον έμπορο, τον εργαζόμενο, τον επιχειρηματία, τον οικογενειάρχη, να έχει λόγο γι’αυτά που γίνονται ή θα γίνουν  στη γειτονιά του, στο σπίτι του. Ταυτόχρονα, για εμάς, αποτελεί ένα βασικό εργαλείο επικοινωνίας με όλους τους πολίτες. Μπορούμε να βλέπουμε, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε με διαφανείς διαδικασίες. Έτσι επιτυγχάνεται η συμμετοχή του πολίτη αλλά και η εμπιστοσύνη του προς τον δήμαρχο, τον περιφερειάρχη και κάθε στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»τόνισε ο κ.Μπακογιάννης.

Η πλατφόρμα λειτουργεί σε αυτή τη διεύθυνση:  https://pbplatform.crowdapps.net/sterea/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου