Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Ζακ Κωστόπουλος: Προς απόταξη και απόλυση οι αστυνομικοί που τον χτύπησαν

Σκληρές ποινές προβλέπει το πόρισμα της ΕΔΕ για τους οκτώ αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, που επικαλείται η Εφημερίδα των Συντακτών, το πόρισμα ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων και προτείνει την απόταξη των 4 αστυνομικών, τη μεγαλύτερη προβλεπόμενη ποινή, και την αργία με απόλυση για τους άλλους 4, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ποινή. 
Η ποινή της αργίας με απόλυση σημαίνει πρακτικά ότι οι 4 αστυνομικοί θα απέχουν από τα καθήκοντά τους και δεν θα πληρώνονται για ένα χρονικό διάστημα και ότι θα επηρεαστεί η υπηρεσιακή τους κατάσταση. Εάν, μετά την επιστροφή τους στην υπηρεσία, υποπέσουν σε άλλο πειθαρχικό παράπτωμα, προβλέπεται τότε ποινή απόταξης. 
Το πόρισμα θα δοθεί στη ΓΑΔΑ και θα κριθεί από το Αρχηγείο της αστυνομίας. Μπορεί να ενεργοποιηθούν οι δομές νομικής υποστήριξης που υπάρχουν για το προσωπικό της Αστυνομίας και θα ελεγχθεί αν τηρήθηκαν οι τύποι και η ουσία του πειθαρχικού κώδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου