Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΕ GAY ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ…

.. Και όχι οποιουδήποτε κόμματος, των Φιλελευθέρων. Και όχι όπου να 'ναι, στην Μεγάλη Βρετανία. Και δεν είναι σενάριο φαντασίας, είναι βασισμένο σε αληθινά, πρόσωπα και γεγονότα, σε αληθινό σκάνδαλο. Αληθινότατο…

Το θέμα είχε συνταράξει την Βρετανική κοινή γνώμη και για χρόνια ήταν πρωτοσέλιδη είδηση. Κι δεν ήταν μόνο το gay σεξουαλικό, είχε και σχέδιο για δολοφονία, και χρηματισμό, και εκβιασμό κ.λπ. κ.λπ…
Η τηλεοπτική σειρά A Very English Scandal, έχει μόνο 3 επεισόδια και είναι παρμένη από το βιβλίο του John Preston με τον ίδιο τίτλο. Αναφέρεται στα αληθινά γεγονότα που εμπλέκουν τον πολιτικό και αρχηγό του κόμματος των Φιλελευθέρων, Jeremy Thorpe.

Διαβάστε πως έχει η ιστορία.
Ο πολιτικός Jeremy Thorpe, το 1961 γνώρισε ένα νεαρό αγόρι, τον Norman – 21 ετών- που δούλευε σαν εργάτης σε στάβλους στο Oxfordshire. Τον έφερε στο Λονδίνο και έκανε σχέση μαζί του για κάμποσα χρόνια. Και όλα αυτά τα χρόνια του έγραφε και γράμματα, τα οποία ο νεαρός Norman τα φυλούσε. 
Όταν ο πολιτικός άρχισε να ανέρχεται στην ιεραρχία του κόμματος, αποφάσισε ότι είναι καιρός να παρατήσει τον μικρό και να παντρευτεί. Ο Norman πάει και τα καταγγέλλει όλα στην αστυνομία ενώ συγχρόνως άρχισε να τον εκβιάζει. 
Η αστυνομία την «θάβει» την υπόθεση, και ο Thorpe, μέσω ενός φίλου άρχισε να τον πληρώνει.. αλλά εξέφρασε και την επιθυμία ότι καλό θα ήταν να τον σκοτώσουν για να σταματήσει να μιλάει… Δεν θέλω να σας πω τι γίνεται πάρα κάτω, γιατί σας συστήνω να την δείτε αυτήν την σειρά. 
Είναι υπέροχη, καθόλου βαρύγδουπη με απίστευτο χιούμορ και έξυπνη σκηνοθεσία. Φυσικά, αφού δημιουργός της είναι ο θαυμάσιος κινηματογραφικός σκηνοθέτης Stephen Frears.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου