ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Παράνομες οι περικοπές και ο επανυπολογισμός όλων των επικουρικών συντάξεων του νόμου Κατρούγκαλου! (ακούστε)

"Βόμβα μεγατόνων" αποτελεί το έγγραφο του Συνήγορου του Πολίτη που αποκαλύπτει σήμερα ο Αλ. Μητρόπουλος!

Με το υπ’αριθ.πρωτ. 242726/24732/2019 έγγραφο, ο Συνήγορος του Πολίτη απαντά σε ερώτημα-αίτημα του συνταξιούχου κυρίου Απόστολου Καραπιδάκη και διατυπώνει την άποψη ότι όλες οι περικοπές σε όλες τις επικουρικές συντάξεις που έγιναν βάσει του άρθρου 96 του «νόμου Κατρούγκαλου» (ν. 4387/2016) είναι παράνομες και αντισυνταγματικές.
Συγκεκριμένα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι:
«Οι πολίτες που έχουν προσφύγει στην Αρχή, αναφέρουν ότι, ενώ η επικουρική σύνταξή τους έχει μειωθεί, σε ορισμένες περιπτώσεις δραματικά, μετά την εφαρμογή του άρθρου 96 του ν. 4387/2016, για τη μείωση του ν. 4093/2012 λαμβάνεται υπόψη το ποσό της επικουρικής σύνταξης ως είχε πριν τον ν. 4387/2016. Αυτό έχει ως συνέπεια η ποσοστιαία μείωση του ν. 4093/2012 να γίνεται επί συνολικού ποσού σύνταξης που δεν λαμβάνει ο συνταξιούχος, εφόσον το μέρισμα ή η επικουρική σύνταξη που λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμού αυτού του συνολικού ποσού σύνταξης είναι πλέον μειωμένο.Γίνεται δηλαδή ποσοστιαία μείωση επί ενός μη πραγματικά καταβαλλόμενου ποσού, γεγονός που προκαλεί την εύλογη αμφιβολία των πολιτών ως προς την ορθή εφαρμογή του νόμου.».
Ιδού το έγγραφο
Η ΕΝΥΠΕΚΚ θα αναλάβει άμεσα την πρωτοβουλία να ακυρωθεί το άρθρο 96 του νόμου Κατρούγκαλου και να αποκατασταθεί το ύψος των επικουρικών συντάξεων στα προ του 2016 επίπεδα.

Ακούστε τι είπε στον Μάνο Παπαμακάριο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου