Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

ΦιλόΔημος: Αύξηση κατά 250 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού για έργα Ύδρευσης και Αποχέτευσης

Κατά 250 εκατ. ευρώ αυξάνεται ο προϋπολογισμός στις προσκλήσεις έργων ύδρευσης και αποχέτευσης του προγράμματος «ΦιλόΔημος», λόγω της μεγάλης ζήτησης που συναντά το πρόγραμμα από τους δήμους όλης της χώρας.
Ειδικότερα, με απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας & Ανάπτυξης, στην πρόσκληση «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση», προστίθενται 150 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα το σύνολο των διαθέσιμων πόρων να αυξάνεται από 300 εκατ. ευρώ σε 450 εκατ. ευρώ.

Στην πρόσκληση «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων, επιφανειακών υδάτων και των ακτών κολύμβησης», προστίθενται 100 εκατ. ευρώ, αυξάνοντας το σύνολο των διαθέσιμων πόρων από 350 εκατ. ευρώ σε 450 εκατ. ευρώ. Η προθεσμία υποβολής των αιτημάτων παρατείνεται έως την 28η Φεβρουαρίου 2019.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, από την πρώτη ημερομηνία κατάθεσης των φακέλων, αξιολογήθηκαν και εγκρίθηκαν έργα Ύδρευσης και Αποχέτευσης προϋπολογισμού άνω των 480 εκατ. ευρώ. Έως και σήμερα έχουν αξιολογηθεί και ετοιμάζονται προς ένταξη πρόσθετα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης με προϋπολογισμό άνω των 130.000.000 ευρώ.

O αρχικός προϋπολογισμός του «ΦιλόΔημου», όταν δημιουργήθηκε σαν νέο χρηματοδοτικό εργαλείο, ήταν 500 εκατ. ευρώ για το 2018. Με τις δύο νέες αυτές αυξήσεις ο συνολικός προϋπολογισμός μέσα στο 2018 ανέρχεται στο 1,825 δισ. ευρώ. Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης.
Πηγή-aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου