Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Κάποιου γάιδαρο χαρίζανε.....

Επίθεση κατά του Δημ. Αναγνωστάκη και των Φ. Σπανού και Κ. Μπακογιάννη κάνει με σχόλια του στη σελίδα του στο facebook ο Ανδρέας Παπανδρέου προφανώς "για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις" που έχουν δημιουργηθεί μετά από το "φιάσκο" της χθεσινής εκδήλωσης για το MASTER PLAN του ΟΛΝΕ!!
Αυτά βέβαια θα έπρεπε να τα έλεγε εντός της αιθούσης κλείνοντας την εκδήλωση για να λάβει και τις απαντήσεις....
Τι σχολιάζει και πως:

"Θα επιχειρήσω να απαντήσω σε κάποιες τοποθετήσεις που ακούστηκαν σήμερα στην ανοιχτή δημόσια διαβούλευση για το Master Plan της Χαλκίδας που κάθε άλλο παρά είχαν σχέση με το θέμα αλλά άφησαν κάποιες λαθεμένες εντυπώσεις που πρέπει να απαντηθούν.

Σήμερα κατ αρχάς ακούσαμε από επίσημα χείλη της πόλης μας(πρώην κρατικό λειτουργό και νυν αυτοδιοικητικό) μεταξύ άλλων τον εξής νεολογισμό ότι οι δημόσιοι κρατικοί Οργανισμοί δεν διαθέτουν δημοκρατική νομιμοποίηση. Θα προτιμήσω να μην το σχολιάσω. Το αφήνω στην κρίση σας…(για τον Αναγνωστάκη)


Άλλος ομιλητής Περιφερειακός σύμβουλος μάλιστα αναφέρθηκε λανθασμένα ότι ο Οργανισμός Λιμένων Εύβοιας είναι ένας φορέας που καλύπτει όλη την Περιφερεια. Έχει δηλαδή αντικειμενικά έναν περιφερειακό χαρακτήρα. Δεν είναι έτσι. Ο ΟΛΝΕ καλύπτει μόνο τον Νομό της Εύβοιας με μεγάλη δυσκολία κάλυψης των αναγκών στην Βόρεια και Νότια Εύβοια λόγω των μεγάλων αποστάσεων και της έλλειψης προσωπικού.
Συνέχισε δε ότι τα θέματα που ασχολείται ο Οργανισμός διαπερνούν τον πυρήνα αυτού που ονομάζουμε Περιφερειακή Ανάπτυξη. Ασχολείται με θέματα που αγγίζουν την τοπική ανάπτυξη λόγω του υπερτοπικού χαρακτήρα των θεμάτων αυτών και λόγω της βασικής αποστολής ενός Οργανισμού Λιμένων που έχει την ευθύνη της λειτουργίας των Λιμανιών της Περιφέρειας θα πρέπει να αποκτά διοίκηση από την εκάστοτε παράταξη που διοικεί την Περιφέρεια. Κάτι τέτοιο όμως θα έπρεπε να γνωρίζει προϋποθέτει αλλαγή του Ν. 2932/01 περί Οργανισμών Λιμένων που ασκούν την διαχείριση και λειτουργία των Λιμένων ως φορείς που υπάγονται στο Υπουργείο Ναυτιλίας την πολιτική του οποίου εφαρμόζουν. Αναφέρθηκε επίσης σε διορισμένες κομματικές Διοικήσεις λες και οι παρατάξεις της Περιφέρειας είναι ακομμάτιστες και δεν προήλθαν από κομματικές διαδικασίες και στηρίξεις.


Σε αντίθεση με τον ΟΛΝΕ ο οποίος καλείται να επιβιώσει και να παράξει έργο με 4 εκατ ευρώ έσοδα τον χρόνο, δράττομαι της ευκαιρίας να αναφερθώ στον ανεξέλεγκτο χορό εκατομμυρίων που έχει στηθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πάνω στα λιμενικά έργα, οι οποίοι χωρίς να ρωτήσουν κανένα άλλο ειδικό φορέα μοιράζουν δεκάδες εκατομμύρια όπου θέλουν. Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενέταξε η Περιφέρεια 10 εκατ ευρώ επιπλέον λιμενικό έργο στο Μαντούδι και 10εκατ στον Αγ. Κωνσταντίνο Φθιώτιδας και δεν μπήκαν στον κόπο να ρωτήσουν τον Οργανισμό που διαχειρίζεται και λειτουργεί το λιμάνι του Μαντουδίου αν χρειάζεται εκεί όλο αυτό το ποσό ή θα μπορούσε να μοιραστεί και σε άλλα λιμάνια της Β. Εύβοιας όπως η Λίμνη και οι Ωρεοί. 2 εκατ ευρώ λιμενικό έργο εκτελείται στην Γλυφα Φθιώτιδας από την Περιφέρεια και η απέναντι λιμενική εγκατάσταση στον Αγιοκαμπο Β. Εύβοιας είναι υποτυπώδης. Αν είναι να ασκούν τέτοιου είδους διοίκηση στους Οργανισμούς Λιμένων τότε οι Περιφέρειες θα δημιουργήσουν και θα φορτώσουν με μαθηματική ακρίβεια άλλη μια κατηγορία προβληματικών επιχειρήσεων στις πλάτες του ελληνικού λαού.


Και τρίτον υποστήριξε όλες οι αρμοδιότητες της διαχείρισης των παράκτιων ζωνών των λιμένων να μεταφερθούν στην ευθύνη του κάθε Δήμου που ανήκει η κάθε ζώνη. Είμαστε έτοιμοι από την πλευρά μας να το συζητήσουμε αλλά η εμπειρία μας λέει ότι οι περισσότεροι Δήμαρχοι θέλουν τον Οργανισμό στην διαχείριση των παράκτιων ζωνών.


Όσον αφορά το Στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Κύμης η διοίκηση του ΟΛΝΕ σκοπεύει να τολμήσει μέσα στο 2019 μετά και το ΠΔ που αναμένεται να εκδοθεί, να λειτουργήσει Εμπορικό Λιμάνι στην Κύμη έστω και υπό δοκιμή προκειμένου να αναδείξει την αναγκαιότητα του."

1 σχόλιο:

  1. Πολιτεία Ευρίπου Η Εκδήλωση του ΟΛΝΕ ήταν πράγματι ένα φιάσκο όπως και η προηγούμενη προ εξαετίας προσπάθεια του κομματαρχών του Οργανισμού Λιμένος Χαλκίδος να εξαπατήσουν με πλασματικά και ψεύτικα στοιχεία το ΕΣΑΛ , το ΚΑΣ τον Δήμο Χαλκιδέων, και την ΔΕ Αυλίδος . Προφανείς στόχος η εξυπηρέτηση τοπικών συμφερόντων και η καταστροφή του Παγκόσμιου Ιστορικού Μνημείου της Αυλίδος (που κακώς δεν έχει ενταχθεί στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO).

    ΑπάντησηΔιαγραφή